Повече от 16 500 души подписаха петиция за оттеглянето на Мат

...
Повече от 16 500 души подписаха петиция за оттеглянето на Мат
Коментари Харесай

Подписка за изхвърлянето на Мат Деймън от Бандата на Оушън 8

Повече от 16 500 души подписаха петиция за отдръпването на Мат Деймън от „ Бандата на Оушън 8 “, който би трябвало да излезе през юни 2018 година, поради спорните му изявления за вълната обвинявания за полов тормоз, която заля Съединени американски щати.

Петицията приканва продуцентите Джордж Клуни и Стив Содърбърг „ да се откажат от късата поява на Деймън “.

Текстът осъжда звездата от „ Джейсън Бърн “ и „ Спасяването на редови войник Райън “ за изявлението му, че е подготвен да работи с хора, които след началото на аферата „ Уайнстийн “ също бяха упрекнати за неприемливо полово държание. „ Това е непоносимо “, дават отговор създателите на петицията.

В изявление, оповестено в понеделник от уеб страницата Business Insider 47-годишният притежател на „ Оскар “ споделя, че Холивуд не е гнездо на полов тормоз, макар че пороят от обвинявания към звезди като Кевин Спейси или Дъстин Хофман оставя противоположното усещане.

" Ние сме в повратна точка и това е ужасно, само че мисля, че има нещо, за което не се приказва – че има толкоз мъже, в действителност множеството, с които съм работил, които не вършат такива неща ", декларира Мат Деймън.

Вече излезе първият филмов откъс на  „ Бандата на Оушън 8 “, в който вземат участие звездите Кейт Бланшет, Сандра Бълок, Ан Хатауей и Риана.

Деймън обра рецензиите и за друго свое изявление, пред тв АВС, че би трябвало да се прави разлика сред погалване по задника и обезчестяване на някого или полово принуждение над дете.

Без подозрение би трябвало да отхвърлим последните две, само че не би трябвало да ги бъркаме (с първото), акцентира артистът. От думите му се възмути и някогашната му другарка Мини Драйвър, с която Мат Деймън снима „ Добрият Уил Хънтинг “ през 1997 година, популяризиран от Уайнстийн.

Петицията е илюстрация на радикализирането в Съединени американски щати към обвиняванията за полов тормоз, които раздрусаха шоубизнеса, бизнеса и политиката. Поредната жертва на това напрежение е Мат Деймън, въпреки да не пази половия тормоз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР